15.01.2021

Aktuální situace doslova vyžaduje, abychom dbali o zvýšenou hygienu. Kromě svých domovů bychom měli zvýšenou úroveň hygieny věnovat právě i svým automobilům. Ačkoliv je v současnosti tolik případů, že kontaktu s nakaženou osobou již stoprocentně ubránit nemůžete, stále můžete podnikat několik málo kroků ke své ochraně. Důkladná dezinfekce vozidla je její součástí.

Zvýšená hygiena je v současnosti nutností

Hledáte místo, které patří k těm nejšpinavějším, s nimiž se během dne můžete setkat? Pak nám můžete věřit, že od vás není daleko. Právě automobily jsou totiž doslova semeništěm nejrůznějších bakterií, kdy je na tom volant s řadicí pákou častěji mnohem hůř než záchodové prkénko. V současné době si navíc do svého vozidla můžeme velmi snadno přinést nepříjemný a pro mnohé nebezpečný koronavirus, který se šíří kapénkovou infekcí. Sdílíte své vozidlo s rodinou nebo kolegy v práci? Pak by měla být zvýšená hygiena na místě.

Podle dosavadních průzkumů je známo, že koronavirus přenesený kapičkami při zakašlání nebo kýchnutí dokáže ulpět na pevném povrchu dokonce až několik dní. Tyto povrchy jsou pak po danou dobu infekční. Ve výsledku stačí, aby vám nakažena osoba zakašlala na volant, kterého se poté chopíte vy – a na problému je zaděláno.

Kromě běžného úklidu je na místě také dezinfekce

Mytí vlastních rukou a mobilních telefonů však není jediným, co si zaslouží naši pozornost. Také čistota interiéru vozidla by pro nás měla být na prvním místě. Kromě běžného úklidu je tedy třeba provádět důkladnou dezinfekci, která vás případného viru zbaví. Což se mimo jiné hodí i běžně, například chřipka nás trápí každoročně.

Jak dezinfikovat interiér automobilu?

Hledáte způsob, jak nejlépe vyčistit nejrizikovější prostory ve svém automobilu? Současně nechcete používat agresivní chemii, která by mohla interiér vašeho vozidla poškodit? V tom případě vám můžeme radit jediné – alkohol. Americké Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí potvrdilo, že vám v boji proti koronaviru ve vozidle může pomoci už 70% alkohol, který koronavirus efektivně a účinně zničí. Dále je zde společnost Yanfeng, která dodává interiérové díly a sama zmiňuje použití Isopropanolu, kterým jsou ošetřovány všechny díly před expedicí zákazníkům.

S Isopropanolem můžete bezpečně a bez poškození vyčistit a vydezinfikovat většinu povrchů ve svém automobilu. Tato látka bývá mimo jiné používána také v lékařských zařízeních – a to jako sterilizační přípravek. Jistě váš také potěší zpráva, že má tato látka skvělé leštící vlastnosti, takže na lesklých površích, ale ani sklu nezanechá šmouhy.